Usuwanie kontroli lub urządzeń

Usuń urządzenie usuwa po potwierdzeniu urządzenie wraz z usługami i historią pomiarów. Usuń usługę usuwa pojedynczą kontrolę wraz z jej historią. W konfiguracji Usuń kontrolę zasobów usuwa kontrolę zasobów wraz z historią przy następnym zapisaniu. Wyłączenie Aktywny zachowuje natomiast konfigurację i historię.

Usunięcie wiersza kontroli z konfiguracji obowiązuje dopiero po Zapisz wszystko. Przy usuniętych kontrolach lub zmienionym adresie urządzenia wyświetlane jest potwierdzenie. Grupy, szablony i zakresy sieci można usuwać bez usuwania urządzeń ani ich historii pomiarów.